dinsdag 12 juli 2011

Recept: Empanadas

Wat hou ik toch van de zomer! Korte spijkerbroekjes, Havaianas, luchtig shirtje, mooie zonnebril, zonnebrand en in het park! Uiteraard hoort er bij het eten in het park ook luchtige lekkere makkelijk te bereiden eten. Een salade in het park is lekker, maar het is nog lekkerder (en leuker) wanneer je met een groep afspreekt en iedereen wat maakt.
Voor de zomerse avondjes is dit recept een van mijn favorieten. Het is makkelijk te bereiden, je hebt weinig nodig en het is binnen 30 minuten klaar.






IngrediĆ«nten: 
1/2 eetlepel olie
2 tenen knoflook
250 gram mager rundergehakt
1 eetlepel shoarmakruiden
1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade
2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 
10 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)


Stap voor stap: 
1. Zet de oven vast aan op 200 graden en ontdooi de plakjes deeg.
2. Fruit de knoflook in een pan en voeg het gehakt toe.
3. Roer de shoarmakruiden en de tomatentapenade erdoor.
4. Schep de peterselie erdoor.
5. Verdeel dit mengsel over de 10 plakjes deeg.
6. Vouw de pakketjes dicht en druk ze dicht met een vork.
7. Bak de pakketjes 15 minuten in de oven.
8. Serveer de pasteitjes! 


Eet smakelijk! 


Wat is jouw favoriete park-gerecht?


Liefs, Maaike

1 opmerking:

  1. Dit zijn echt heeeeerlijke hapjes!! Bedankt voor dit recept! Zelfgemaakte pesto op stokbrood, Turks brood of italiaanse crackers is ook heel lekker en makkelijk mee te nemen naar het park (pesto in goed afsluitbaar bakje ;-). Heel simpel te maken:

    -1 bos basilicum
    -handjevol pijnboompitten, licht geroosterd
    -handjevol geraspte parmesaanse kaas
    -teentje knoflook
    -olijfolie (naar smaak en dikte toevoegen)
    -snufje zout

    Alles door de blender/staafmixer en klaar is kees!

    Groetjes!
    Rieneke Steeghs

    BeantwoordenVerwijderen